home

OKOLJE MARIBOR

EVROPSKI TEDEN MOBILNOSTI 2018


ponedeljek, 27. 08. 2018 | Okolje

Približuje se ETM 2018, ki bo občanom ponudil pester program in brezplačen mestni avtobusni prevoz ob dnevu brez avtomobila

Ob Evropskem tednu mobilnosti (od 17. do 22. 9. 2018) je naš urad pripravil pester program.

Letošnji ETM 2018 sofinancira tudi Ministrstvo za okolje in prostor v okviru sredstev Sklada za podnebne spremembe in Ministrstvo za zdravje v okviru prizadevanj Dober tek Slovenija za več gibanja in bolj zdravo prehrano. Projekt se imenuje "SKUPAJ SPREMINJAMO PROMETNE NAVADE", ki je bil predmet razpisa Ministrstva za okolje in prostor, na katerega se je prijavila tudi Mestna občina Maribor ter zanj pridobila določena sredstva.

Razen prireditev ob tednu mobilnosti potekata tudi dva programa, pri katerih bodo otroci v spremstvu odraslih hodili v šolo peš, prav tako pa bo v nekaterih podjetjih potekal program, v času katerega bodo zaposleni uporabili trajnostno obliko prihoda v službo (peš, s kolesom, mestni potniški promet). V povezavi podajamo letošnji program ETM 2018, ki smo ga pripravili za vas, občane. Upamo, da se boste prireditev udeležili v čim večjem številu!