home

OKOLJE MARIBOR

KAŽIPOT PRVOŠOLČKOM NEŽE MAURER


sreda, 27. 08. 2014 | Okolje

V letošnjem letu bodo prvošolčki v Mestni občini Maribor in okoliških občinah prejeli darilo v obliki knjige avtorice Neže Maurer z naslovom Ti si moje srce.

Prvi šolski dan je gotovo eden izmed pomembnejših dni v našem otroštvu. Učitelji pripravijo vrsto prijetnih presenečenj, da jim ta dan ostane v kar najlepšem spominu. V letošnjem letu bodo prvošolčki v Mestni občini Maribor in okoliških občinah prejeli darilo v obliki knjige avtorice Neže Maurer z naslovom Ti si moje srce. Pesnica Neža Maurer je v to knjigo za otroke vgradila očarljivo učiteljsko in vseživljenjsko izkušnjo. Z izbrano tematiko pesnica pri mladih spodbuja pozitiven odnos do soljudi in okolja.

Zavedamo se, da je prebiranje knjig ključno za otrokov jezikovni, intelektualni in nasploh vsestranski razvoj, zato smo Društvo Jasa iz Maribora in Medobčinski urad za varstvo okolja in ohranjanje narave Mestne občine Maribor zagotovili to življenjsko popotnico vsem prvošolčkom na območju Mestne občine Maribor. Akciji so se pridružile tudi občine Ruše, Duplek, Slovenske Bistrica, Ptuj, Murska Sobota, Vojnik, Lendava, Slovenj Gradec, Markovci in Šentrupert.

Simbolična podelitev knjige s predsednico Društva Jasa mag. filozofije Matejo Jamnik bo v ponedeljek, 1. septembra 2014, ob 10.00 uri, v avli Osnovne šole Prežihovega Voranca v Mariboru.