home

OKOLJE MARIBOR

AKCIJA DIGITALNEGA ČIŠČENJA


torek, 06. 02. 2024 | Okolje

Pridružite se vseslovenski akciji od 29.2.-16.3.2024 in skupaj »odklikajmo« digitalne odpadke

Internet proizvede več emisij kot letalstvo, zato je tudi na tem področju nujno znižati ogljični odtis, oblikovati bolj trajnosten digitalni svet in očistiti svoje digitalne naprave. Iz prakse vemo, da je na naših digitalnih napravah vedno več odsluženih datotek, aplikacij, fotografij, posnetkov, e-sporočil in druge digitalne navlake, ki je več ne potrebujemo. Z izbrisom vseh nepotrebnih datotek, prihranimo energijo, podaljšamo življenjsko dobo svojih naprav, oblikujemo nove digitalne navade in postanemo bolj učinkoviti ter zadovoljni. 
Društvo Ekologi brez meja pripravlja akcijo »Očistimo Slovenijo digitalnih odpadkov«, ki je tudi nekakšno tekmovanje med posamezniki, podjetji, šolami in drugimi organizacijami glede količine oziroma kapacitete izbrisanih podatkov. Po predlogu društva naj bi se akcija začela 29. 2. 2024 in trajala do 16. 3. 2024, ko je tudi zadnji dan za oddajo rezultatov.
Cilj akcije je očistiti čim več odvečnih podatkov, dvigniti ozaveščenost in preprečiti kopičenje digitalnih odpadkov, prav tako pa tudi skrbno ravnanje do okolja tudi v digitalnem svetu.
Z vključevanjem v akcijo bomo skupaj ustvarjali digitalno prihodnost. Več o akciji lahko preberete TUKAJ. 

Za več informacij je na voljo naslov društva info@ocistimo.si ali 040 255 433 ali na Očistimo Slovenijo digitalnih odpadkov (ocistimo.si).
 

Odklikaj digitalne odpadke

Vir slike: ocistimo.si

Vir: spletna stran Ekologi brez meja