home

OKOLJE MARIBOR

Vabilo na ogled dokumentarnega filma


sreda, 24. 01. 2024 | Okolje

V ponedeljek, 29. 1. 2024, ob 18. uri bo v Veliki dvorani Vetrinjskega dvorca v Mariboru na ogled dokumentarni film »Izjemna drevesa v mestnih parkih Maribora«.

Hortikulturno društvo Maribor in Višja strokovna šola za gostinstvo in turizem Maribor vabita vse ljubitelje narave in zelenih vsebin na ogled filma »Izjemna drevesa v mestnih parkih Maribora«.

Predloga za nastanek dokumentarnega filma, posnetega v produkciji RTV Slovenija / TV Maribor in v sodelovanju z dramskim igralcem Bojanom Maroševičem, je knjiga Vodnik po izjemnih drevesih v mestnih parkih Maribora. Knjiga, pod katero so se podpisali Lea Zinauer, Karin Bejo in Borut Ambrožič, je danes prepoznavna socialna inovacija, ki približuje zelene vsebine širši publiki in zasleduje trajnostna načela. 

Hortikulturno društvo Maribor je regijsko društvo, delujoče na podlagi trajnostno-zelenih načel in je najstarejše tovrstno društvo v Sloveniji (deluje od leta 1869 dalje). Mestna občina Maribor je društvu za njihove zasluge na področjih varstva okolja in širjenja zelenih vsebin tudi izven okvirjev mesta v lanskem letu podelila Listino mesta Maribor. 

Dogodek je sestavni del EU projekta ForestWell, Erasmus +, ki ga je potrdila Nacionalna agencija CMEPIUS.

Foto: Pahljačasti javor v Mestnem parku (Živa B. Červek)