home

OKOLJE MARIBOR

ALPTREES - predavanje »Mestna drevesa 2080«


torek, 24. 05. 2022 | Okolje

V sredo, 1. 6. 2022, vas vabimo na predavanje o vključevanju dreves v faze priprave in izvedbe načrtov »Mestna drevesa 2080«

Predavanje, ki bo ob 15. uri  v prostorih Mestne občine Maribor (Ulica heroja Staneta 1, II. nadstropje, dvorana generala Maistra), bo imela ga. Tanja Grmovšek, strokovnjakinja za drevesa v urbanem okolju (Nega dreves, ARBORIST). Predstavila bo seznam drevesnih vrst za nove in nadomestne saditve (z vidika pričakovanih podnebnih sprememb), različne problematike mladih dreves in ukrepe za zagotavljanje ugodnih rastiščnih pogojev ter primere dobrih praks. Prav tako bo govora o postopkih za načrtovanje in poseganje v zavarovana drevesa in varovana območja narave v Mariboru. Po predavanju bo sledila razprava. Dogodek se bo zaključil predvidoma ob 16.00 uri. Če bo zanimanje, bo sledil terenski obhod.

Prosimo vas, da se na dogodek prijavite do vključno 27. 5. 2022 na e-naslov ziva.bobic@maribor.si.

Vljudno vabljeni!

 

Dogodek je organiziran v okviru projekta ALPTREES - ''Transnacionalno sodelovanje za trajnostno rabo in upravljanje s tujerodnimi drevesnimi vrstami v alpskem prostoru'', ki ga sofinancira program Interreg Območje Alp iz sredstev Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Home – Alpine Space (alpine-space.org)