home

OKOLJE MARIBOR

ANKETA: Kam z zdravili, ki jih ne potrebujemo več?


sreda, 11. 03. 2015 | Okolje

Letošnja tema svetovnega dneva voda je: »Voda za razvoj«. Opredeljena tema ima širok pomen. Za nekatere pomeni zagotavljanje osnovne oskrbe s pitno vodo, za druge pomeni iskanje rešitev v zvezi s pojavom različnih snovi v vodi, kot so na primer farmakološko aktivne snovi (FAS) – zdravila, ki bi lahko močno vplivala na zdravje ljudi.

Svetovni dan voda, 22. marec, je že leta 1992 oklicala Generalne skupščine Združenih narodov z namenom opozarjati na pomen varovanja vodnih virov in njihovo ogroženost ter opozoriti širšo javnost na boljši odnos do porabe vode in ravnanja z njo. S tem namenom se vsako leto razglasi tema, ki povzema najbolj aktualno problematiko v povezavi z vodami. 
Medobčinski urad za varstvo okolja in ohranjanje narave Mestne občine Maribor se je odločil, da letošnji svetovni dan vode nameni kampanji ozaveščanja občanov Maribora in širše okolice o pomenu pravilnega zbiranja in odstranjevanja odpadnih zdravil. V ta namen smo pripravili kratko anketo, s katero želimo izvedeti, katera in koliko zdravil imajo ljudje v svojih gospodinjstvih ter kako ravnajo z njimi, ko niso več uporabna. 
Za izpolnjevanje ankete boste potrebovali 3 minute. Hvala za sodelovanje!