home

OKOLJE MARIBOR

Spletna stran Pohodne poti Maribora


sreda, 11. 11. 2020 | Okolje

»Maribor – mesto na dosegu noge«

Spletna stran Pohodne poti Maribora je nastala v okviru projekta varstva okolja in ohranjanja narave »Maribor – mesto na dosegu noge« s prostovoljskim delom Planinskega društva Maribor Matica in sofinanciranjem Mestne občine Maribor.

Spletna stran predstavlja 11 vsebinsko zaključenih pešpoti različnih dolžin in zahtevnosti na območju občine Maribor. Poti so predstavljene z opisom, fotografijami, na digitalni karti in z višinskim profilom. Digitalna karta ponuja informacije o parkiriščih in javnem prometu v bližini izhodišč poti ter o kritičnih točkah na poteh. Traso posamezne poti si je možno prenesti v .gpx formatu.

S predstavitvijo različnih poti želimo vzpodbujati k vsakodnevni rekreaciji v neposredni bližini doma in ob souporabi javnega prometa ali kolesa, kar izboljšuje zdravje in zadovoljstvo posameznikov, prispeva k čistejšemu okolju in prijaznejšemu prostoru.

V trenutni situaciji so zelene površine in z njimi povezana infrastruktura še posebej pomembne za vzdrževanje zdravja in kondicije.

Spletna stran je dosegljiva na spodnji povezavi:

http://www.pohodnepotimaribora.si/