home

OKOLJE MARIBOR

Občina je bila aktivna tudi v gozdu s posebnim namenom


torek, 19. 12. 2023 | Okolje

V jesenskem času opravljena vzdrževalna dela (sanitarna sečnja), odpeljan tudi odpadni zeleni odrez

Mestna občina Maribor je v letu 2022 sprejela Odlok o razglasitvi gozdov s posebnim namenom na območju občine in se zavezala k boljšemu upravljanju z gozdom s ciljem uresničevanja vseh njegovih pomembnih funkcij. Dodatne informacije so dostopne na spletni strani Mestni gozdovi.

Tudi v letošnjem letu je bilo na področju upravljanja z gozdovi veliko izzivov saj so bili le-ti zaznamovani s katastrofalnimi posledicami vremenskih ujm. Kljub temu je občinskim službam, ob sodelovanju z Zavodom za gozdove, uspelo realizirati kar nekaj gozdno-vzdrževalnih aktivnosti na območju gozdov s posebnim namenom, ki pa se bodo nadaljevale tudi v prihodnjem letu (poročilo).

Prav tako občina že več let organizira akcijo odstranjevanja odpadnega zelenega odreza iz gozdov. Na mesta, kjer je bil v preteklih letih odstranjen zeleni odrez, je občina postavila začasne opozorilne table o prepovedanem odlaganju vseh vrst odpadkov, kar je bilo učinkovito, saj letos na teh lokacijah odpadkov ni bilo. Več o izvedenih aktivnostih v 2023 je zapisano v posebnem poročilu