home

OKOLJE MARIBOR

Vabilo na naravovarstvene planinske večere


ponedeljek, 10. 01. 2022 | Okolje

Planinska zveza Slovenije vabi vse, ki vas zanima varstvo gorske narave, na predstavitev seminarskih nalog varuhinj in varuhov gorske narave generacije 2021.

Naravovarstveni planinski večeri bodo potekali ob četrtkih, med 6. januarjem in 3. februarjem, preko spleta s pričetkom ob 18. uri.

Razpored in povezave do predavanj najdete na tej povezavi.

Naravovarstveni planinski večeri bodo prepleteni tudi z Naturo 2000. Slišali boste lahko predavanje o ogroženosti lepega čeveljca v Karavankah in velikonočnice na Boču ter o alpski možini v Julijcih; živalski svet Nature 2000 bo zastopal bober. Predstavljen pa bo tudi kohezijski projekt VrH Julijcev, namenjen izboljšanju stanja vrst in habitatnih tipov v Triglavskem narodnem parku.

Vsak udeleženec izobraževanja za pridobitev strokovnega naziva varuh gorske narave mora po opravljenem pisnem izpitu pripraviti seminarsko nalogo na temo varovanja ali ohranjanja narave. Doslej so nove varuhinje in varuhi svoje naloge predstavljali na letnih srečanjih varuhov gorske narave. Tokrat bodo predstavitve potekale v spletni obliki.

Več informacij na tej povezavi.

 

Vir: www.natura2000.si