home

OKOLJE MARIBOR

OKROGLA MIZA: Ponovna uporaba in odnos do odpadkov v Mestni občini Maribor


sreda, 17. 11. 2021 | Okolje

Okrogla miza bo potekala v torek, 23. 11. 2021, med 17. in 18. uro v razstavnem prostoru Urban, Grajska ulica 7, Maribor.

Okroglo mizo organizira društvo Aktiviraj se skupaj z gonilno okoljsko nevladno organizacijo v Sloveniji, društvom Ekologi brez meja v sklopu Evropskega tedna zmanjševanja odpadkov, ki letos poteka na temo krožnih skupnosti ter pomena sodelovanja in solidarnosti.

Prav spodbujanje sodelovanja za krožno delovanje in preprečevanje nastajanja odpadkov v Mariboru je tema tokratne okrogle mize. Izhodišče za razpravo med predstavniki občine, komunalnega podjetja in civilne družbe bodo rezultati raziskave o odpadkih v Mariboru »Vas kaj teži glede smeti« in predlogi za ukrepanje, ki so jih prispevali občanke in občani.

Okroglo mizo, na katero bo vabljena strokovna in splošna javnost, bo moderiral novinar Radia Maribor in voditelj oddaje »Maribor, imamo problem!«, Bratko Zavrnik. 

Program: 17:00-18:00 – okrogla miza 18:00-19:00 – izmenjevalnica oblačil in stvari Dogodek bomo izpeljali v okviru projekta »Pometamo pred svojim pragom«, ki ga sofinancira Mestna občina Maribor. Za več informacij o dogodku in vprašanja smo vam na voljo: drustvo.aktivirajse@gmail.com, 041-788-376 (Jasna)