home

OKOLJE

Vabilo na prostovoljno delovno akcijo


torek, 09. 05. 2017 | Okolje

Medobčinski urad za varstvo okolja in ohranjanje narave vas v sodelovanju z Zavodom za gozdove Slovenije, Zavodom RS za varstvo narave in Iniciativo Mestni zbor – SČS Center in Ivan Cankar vabi na prostovoljno delovno akcijo odstranjevanja tujerodnih invazivnih rastlinskih vrst na širšem območju Mestnega parka.

Delovna akcija bo potekala na širšem območju Mestnega parka, natančneje na grebenu Piramide in Mestnem vrhu, v soboto, 20. maja 2017. Zbirališče bo ob 8. uri na parkirišču v Ribniški ulici (pred gostiščem Pri treh ribnikih). Akcijo bomo zaključili predvidoma ob 12. uri.

Zaželeni so prostovoljke in prostovoljci, ki so zmožni lažjega fizičnega dela (ne mlajši od 15 let). Delo obsega odstranjevanje mladih dreves (pavlovnije, velikega pajesena) in grmov (navadna barvilnica). Razdelili se bomo v tri skupine, vsaka bo šla na svojo lokacijo, skupino pa bo usmerjal strokovni delavec - gozdar. Obvezna oprema so (vrtne) rokavice; zaželeno je prinesti tudi srp ali manjšo žago.

 

Svojo udeležbo sporočite do ponedeljka, 15. 5. (zaradi formiranja ekip) na e-naslov: ziva.bobic@maribor.si

 

Veseli bomo vašega sodelovanja. Opravili bomo koristno delo, hkrati pa bomo nekaj storili tudi zase. V primeru deževnega vremena bo akcija preložena na naslednjo soboto.