home

OKOLJE MARIBOR

Ekološki projekt »Mi smo eko frajerji«


ponedeljek, 06. 11. 2023 | Okolje

Projekt, ki ga sofinancira Mestna občina Maribor, izvaja Ekološko-kulturno društvo za boljši svet

V okviru ekološkega projekta »Mi smo eko frajerji« se v okolici Stražunskega gozda odvija več dejavnosti, ki nagovarjajo, motivirajo in ozaveščajo otroke, mladostnike in ostale občane k trajnostnemu razmišljanju, ločevanju odpadkov in zmanjševanju zavržene hrane. Projekt  sofinancira Mestna občina Maribor v okviru javnega razpisa na področju varstva okolja in ohranjanja narave v letu 2023. V okviru projekta so se že izvedle ekološke delavnice za otroke s to tematiko na osnovnih šolah ob Stražunskem gozdu, izvedene so bile lutkovno-gledališke predstave na to temo za otroke enot vrtca Tezno. Otroci so aktivno sodelovali, razmišljali kako bi lahko sami pripomogli zmanjšanju odpadkov in boljšemu ločevanju odpadkov. Tako je ob tej priložnosti in v okviru nagradnega natečaja nastalo veliko izdelkov, s pomočjo katerih je nastalo več ekoloških razstav po različnih lokacijah na Teznu. 

V začetku novembra, natančneje 9.11.2023, Ekološko-kulturno društvo za boljši svet pripravlja tudi čistilno akcijo Stražunskega gozda in njegovega obrobja skupaj z učenci šol, ki se nahajajo v neposredni bližini gozda.  

V sredo 22. novembra 2023 bo ob 17:00 uri na osnovni šoli Slave Klavora Maribor zaključna prireditev projekta »Mi smo eko frajerji«. Zaključna prireditev je simbolično postavljena v teden, ko se obeležuje evropski teden zmanjševanja odpadkov, ki bo letos med 18.11. in 26.11.2023. Na zaključni prireditvi bodo sodelovali otroci iz različnih enot vrtca Tezno, učenci iz osnovne šole Slave Klavora Maribor, učenci iz osnovne šole Martina Konšaka Maribor in člani društva za boljši svet. Če vas zanima ekologija, kultura, nastopi otrok ste toplo vabljeni na dogodek. Vstop je prost.

Nekaj utrinkov iz ekoloških razstav v okviru projekta: