home

OKOLJE MARIBOR

Mednarodna noč netopirjev 2022


ponedeljek, 22. 08. 2022 | Okolje

Mednarodna noč netopirjev (MNN) je dogodek, ki po svetu poteka že vse od leta 1997, pri njem pa danes sodeluje več kot 30 držav.

Slovensko društvo za proučevanje in varstvo netopirjev (SDPVN) letos že 24. leto zapored sodeluje pri Mednarodni noči netopirjev (MNN), ki jo koordinira organizacija Eurobats. Letošnja uradna datuma MNN sta 27. in 28. avgust. Člani društva SDPVN tako v sodelovanju z različnimi zavodi in institucijami organizirajo različne dogodke po celi Sloveniji. Dogodki v napovedniku so odprtega tipa, kjer se lahko javnost bliže spozna z netopirji. Na dogodkih, ki bodo potekali do konca septembra bodo člani društva SDPVN javnosti razložili zakaj so netopirji ogroženi in kako jih lahko pomagamo ohraniti.

Na spodnji povezavi  lahko pridobite več informacij o Mednarodni noči netopirjev, o življenju netopirjev ter o samih dogodkih.

https://netopirji.splet.arnes.si/files/2022/08/MNN_2022_SDPVN_napovednik.pdf

 

 

Ne spreglejte

MEDNARODNA NOČ NETOPIRJEV OB MIYAWAKI GOZDIČKU

10. 9. 2022, Miyawaki gozdiček (Maribor), s pričetkom ob 19:00

Predavanje, sprehod, prestrezanje eholokacijskih klicev, demonstracija mreženja.

Vabljeni na večerno druženje ob Miyawaki gozdičku v Maribor. Ob 19. uri se bomo zbrali v Mariboru pred Miyawaki gozdičkom na Ljubljanski ulici, kjer bomo spoznali koncept Miyawaki gozdička in netopirje in od koder se bomo sprehodili do Magdalenskega parka, kjer bomo prestrezali eholokacijske klice netopirjev. V primeru dežja se dogodek prestavi na nadomestni termin: sobota, 17. 9. 2022

Dogodek skupaj izvajata: SDPVN in INICIATIVA MESTNI ZBOR. Dogodek je del projekta "Netopirji v mestu!", ki ga izvaja društvo SDPVN s sofinanciranjem Mestne občine Maribor.

Kontaktna oseba: Jasmina Kotnik (031 796 587)

V primeru dežja bo dogodek prestavljen na nedeljo, 11.9.2022 ( s pričetkom ob 19.uri). 

V kolikor bo tudi nedeljski večer deževen pa ga načrtujejo enkrat med 16. in 18.9.2022. O slednjem vas bodo pravočasno obvestili - spremljajte jih na  FB strani "Mednarodna noč netopirjev ob Miyawaki gozdičku".

Povezava do dogodka na FB: https://fb.me/e/1Oh8NSRle