home

OKOLJE MARIBOR

Čistilna akcija "Očistimo Stražun ob dobri družbi"


torek, 05. 07. 2022 | Okolje

V soboto 9. julija 2022 vas organizacija "Mladi za boljši svet" vabi na čistilno akcijo, ki bo potekala v Stražunskem gozdu

Organizacija "Mladi za boljši svet"  želi s čistilno akcijo "Očistimo Stražun ob dobri družbi" združiti koristno akcijo čiščenja okolja s prijetnim druženjem mladih. Akcija je nastala zaradi velike ljubezni do Stražuna, ki pa je na žalost iz leta v leto bolj onesnažen. Tako želijo mladim dati priložnost, da vrnejo nekaj lokalnemu okolju in jih naučiti pomena narave. Ob koncu akcije vas čaka še manjša pogostitev, kjer bo poskrbljeno za druženje in sklepanje novih poznanstev. Z akcijo tako ciljajo predvsem na mariborske mlade, dobrodošli so vsi meščani.

 

Urnik:

- 8:30 do 9:00 = zbiranje udeležencev in razdelitev v skupine

- 9:00 do 12:00 = zbiranje smeti v skupinah po naprej označenih poteh

- po 12:00 = druženje udeležencev z manjšo pogostitvijo

 

Lokacija:

Jasa v gozdu Stražun, Maribor Tezno, Belokranjska ulica.

 

Povezava do dogodka:

https://www.facebook.com/events/561425165538851

 

 

 Čistilno akcijo organizira neformalna organizacija "Mladi za boljši svet", ki je nastala v okviru Evropskega solidarnostnega projekta. Ekipo sestavlja 5 aktivnih mladih z močno željo dati nekaj nazaj naši družbi ter lokalnemu okolju v Mariboru. Še posebej blizu jim je problematika osamljenosti in pasivnosti mladih, ki velikokrat želijo aktivneje sodelovati v številnih dejavnostih (športnih, kulturnih, političnih, aktivističnih) za katere pa na koncu ne najdejo priložnosti. Da bi povečali vključenost mladih v aktivnosti na lokalnem območju so zasnovali projekt, v okviru katerega so želeli ustvariti omrežje, ki bi omogočalo večjo vključenost mladih in jim omogočiti boljše povezovanje.