home

OKOLJE MARIBOR

VABILO na spletni dogodek “Vloga civilne družbe pri oblikovanju trajnostnih prehranskih sistemov”


torek, 25. 01. 2022 | Okolje

Dogodek bo potekal v okviru projekta "Podnebni meni: Spodbujanje trajnostnega in zdravju prijaznejšega prehranjevanja", organizira ga Umanotera.

Dogodek bo raziskoval pomembnost vloge civilne družbe pri oblikovanju trajnostnih prehranskih sistemov. Prvi del se bo osredotočal na nujnost preoblikovanja prehranskih sistemov v take, ki na prvo mesto postavljajo človeško in okoljsko dobrobit, hkrati pa skrbijo za človeške in socialne pravice. Spoznali bomo vlogo civilne družbe kot ključne za preoblikovanje, dialog in upravljanje znotraj prehranskih sistemov.

Iniciative znotraj civilne družbe krepijo povezave med proizvajalci in potrošniki, poudarjajo nove načine proizvodnje in potrošnje, podpirajo obstoj lokalnih ekonomij in zagovarjajo pravice ljudi in okolja. O teh in sorodnih temah s področja trajnostnega prehranjevanja, ki bodo podprte z izbranimi primeri iz prakse, bo govora v drugem delu.

Dogodek se bo zaključil s kratko serijo vprašanj in odgovorov (Q&A) in s predstavitvijo projekta Podnebni meni: Spodbujanje trajnostnega in zdravju prijaznejšega prehranjevanja, kjer je Umanotera ena izmed projektnih partnerjev.

 

Dogodek bo potekal na spletu, prijave se zbirajo na prijavnici.

Potekal bo v španskem jeziku, na voljo pa bo simultano prevajanje v angleški in katalonski jezik.