home

OKOLJE MARIBOR

Vodnik po izjemnih drevesih v mestnih parkih Maribora


sreda, 08. 09. 2021 | Okolje

Hortikulturno društvo Maribor v Nacionalni mesec skupnega branja 2021 z zvočno knjigo – Vodnik po izjemnih drevesih v mestnih parkih Maribora

Ob Nacionalnem mesecu branja, ki poteka od 8. septembra 2021 dalje, bodo sodelujoči deležniki z različnimi aktivnostmi ali projekti podprli prizadevanja za boljšo pismenost ter dvig zavesti o pomembnosti izobraževanja in pismenosti v zgodnjem otroštvu.

Hortikulturno društvo Maribor vstopa v to akcijo, v sodelovanju z Zvezo društev slepih in slabovidnih Slovenije in Knjižnico slepih in slabovidnih Minke Skaberne. V knjižničnem arhivu je leta 2020 svoje mesto našla tudi zvočna knjiga – Vodnik po izjemnih drevesih v mestnih parkih Maribora. Specialna knjižnica, ki je sicer namenjena slepim in slabovidnim ter osebam, ki ne morejo brati običajnega tiska (npr. osebe z disleksijo), je bila izdana tudi kot zvočna knjiga, ki je nastala na pobudo Boruta Ambrožiča, predsednika Hortikulturnega društva Maribor in člana Sveta invalidov MO Maribor. Izdajo knjige v tiskani obliki, katere avtorji so Lea Zinauer, Karin Bejo in Borut Ambrožič, je leta 2018 sofinancirala MO Maribor v okviru razpisa za sofinanciranje projektov na področju varstva okolja in ohranjanja narave v MO Maribor.

Z željo, da bi zelene vsebine mesta Maribor in z njimi povezane zgodbe postale dostopne tudi ranljivejšim skupinam, je zvočna knjiga – Vodnik po izjemnih drevesih v mestnih parkih Maribora, kot edini naravoslovno-botanični mp3 zapis našel mesto med 5.936 del slovenskih in tujih avtorjev v Knjižnici slepih in slabovidnih Minke Skaberne.

Omenjena zvočna knjigo bo do konca leta 2021 dostopna za širšo javnost, na spletni strani KSS, ZDSSS in FB profilu KSS.

V pdf obliki je do knjige možno dostopati tudi na spletni strani Hortikulturnega društva Maribor.