home

OKOLJE MARIBOR

KOTIČEK PONOVNE UPORABE


torek, 15. 06. 2021 | Okolje

Snaga je v zbirnem centru na Lahovi ulici - Tezno odprla Kotiček ponovne uporabe

Z današnjim dnem je v zbirnem centru Lahova na Teznem začel delovati Kotiček ponovne uporabe, v katerem lahko občani oddajo še uporabne stvari, ki jih ne potrebujejo več, so pa z malo popravila ali obnove lahko še vedno uporabni. V kotičku lahko oddate: manjše okrasne predmete in tehnične izdelke, športne rekvizite, male gospodinjske aparate, drobno gospodinjsko opremo, tekstilne izdelke, galanterijo, obutev, manjše kose pohištva, igre in igrače in podobno.

Predmete bo prevzemala Ropotarnica Maribor, ki jih bo po potrebi obnovila, popravila in osvežilanato pa jih bodo ponudili na svojih policah novim uporabnikom.

Tako bomo v neki meri zagotavljali pomemben vidik odgovornega ravnanja potencialnih odpadkov, v smislu njihove ponovne uporabe.

 

Pred naslednjim obiskom zbirnega centra premislite – kaj boste odvrgli v keson in kaj lahko postavite na police v Kotiček ponovne uporabe!

ENKRATNO je stvari uporabljati VEČKRATNO!

 Sodelujte in prispevajte k ohranitvi našega planeta!

 

Za vas neuporabne stvari lahko komu drugemu še vedno koristijo zato upamo, da jih boste prepoznali in oddali v Kotiček ponovne uporabe.

Več info na:

https://www.snaga-mb.si/objava/516876