home

OKOLJE MARIBOR

POT DOBRIH ŽELJA ZA DRAVO


petek, 26. 02. 2021 | Okolje

Natečaja ob svetovnem dnevu voda

V družbi AquaSystems je skrb za Dravo in njeno okolico ključno vodilo delovanja in je neločljivo povezana s skrbjo za vse prebivalce Maribora in okolice.

Ob svetovnem dnevu voda, ki ga obeležujemo 22.marca, so pripravili natečaj in nagrado za sodelujoče šole.

Kako sodelovati?
Sodelovanje je preprosto in zabavno. Vse se začne s sprehodom do Drave ter iskanjem in zbiranjem primernih kamnov. Najbolje se obnesejo ploščati in dovolj veliki kamni, saj jih boste lažje poslikali in nanje napisali sporočila.
Preden začnete ustvarjati, poskrbite, da bodo kamni popolnoma suhi. Eno stran boste pobarvali, na drugo stran pa boste napisali svojo dobro željo za Dravo. Pri barvanju kamnov pustite domišljiji prosto pot!
Učitelje in učiteljice prosimo, da od svojih učencev zberejo fotografije pobarvanih kamnov dobrih želja in nam jih do 18. marca 2021 pošljejo na elektronski naslov zdravojutri@aquasystems.si . Če se šole ne bodo odločile za skupinsko sodelovanje, lahko svoj kamenček prispevajo tudi učenci sami. V tem primeru naj fotografijo pobarvanega kamna pošljejo njihovi starši.  Prejete fotografije bomo objavili v galeriji na Facebook strani družbe. 
Če bodo razmere dopuščale, vas vabimo, da v soboto, 20. marca 2021, pred svetovnim dnevom voda, ki ga obeležujemo vsako leto 22. marca, prinesite svoje kamne do Vodnega stolpa. Kamne bomo razporedili v neprekinjeno vrsto vzdolž nabrežja na Lentu in tako ustvarili Pot dobrih želja za Dravo.
Vse podrobnosti in morebitno spremembo termina vam bomo sporočili pravočasno.

Nagrada
Šolo, ki bo za Pot dobrih želja za Dravo prispevala največ pobarvanih kamnov, bo družba AquaSystems nagradila z donacijo v višini 500 evrov.

Dodatne informacije lahko pridobite na tej povezavi: aquasystems.si/sl-si/VARUJMO-SVOJO-KAPLJICO-VODE