home

OKOLJE

Dan slovenske hrane in spremljajoči Tradicionalni slovenski zajtrk


četrtek, 19. 11. 2020 | Okolje

20.11., s sloganom »Zajtrk z medom – super dan!«

Tudi letos bomo na tretji petek v novembru, 20. 11., obeležili dan slovenske hrane in spremljajoči Tradicionalni slovenski zajtrk (TSZ), ki bo letos že deseti po vrsti. Njegova izvedba bo zaradi epidemije covid-19 letos drugačna.

 

Glede na nepredvidljive razmere se letošnji Tradicionalni slovenski zajtrk s sloganom »Zajtrk z medom – super dan!« ne bo izvedel po šolah in vrtcih kot v preteklih letih, temveč bo pozornost namenjena ozaveščanju in spodbujanju širše javnosti k obeležitvi dneva slovenske hrane tudi na način zajtrkovanja doma in v službenih kolektivih z izbranimi živili, in sicer kruhom, maslom, mlekom, medom in jabolkom.

Več o tradicionalnem zajtrku.

Priporočamo vam tudi pregled zbirke zdravih tradicionalnih receptov, ki so jih pripravili osnovnošolci s pomočjo projekta Kuhnapato s temo zavržkov hrane. Knjiga receptov z naslovom Babice so vedele, da se hrane ne meče v smeti, je na voljo tukaj.